INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

5 milioane de lei pentru energia solara la Targu Mures

Primaria Targu Mures a inaintat la Ministerul Mediului documentatia pentru inlocuirea si completarea sistemelor care folosesc energia conventionala, cu sisteme care folosesc energii neconventionale, respectiv radiatia solara, potrivit Agerpres.

Sefa Serviciului Strategii si Programe Economice din cadrul Primariei Targu Mures, Dana Ijac, a spus ca proiectul a fost depus in cadrul Programului ''Casa verde'', derulat de Ministerul Mediului prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu si are o valoare de 5 milioane de lei.

Programul presupune montarea unor panouri solare pe mai multe cladiri din municipiu.

Dana Ijac a precizat ca, potrivit proiectului, 12 cladiri din municipiu vor fi dotate cu panouri solare, printre acestea regasindu-se internate scolare, centrul social si Casa de Cultura a Tineretului. Oficialii Primariei Targu Mures spera ca pana la sfarsitul anului sa se semneze contractul de finantare, urmand ca proiectul sa fie materializat in vara anului viitor.

Prin utilizarea energiei verzi municipalitatea spera in reducerea semnificativa a costurilor energiei conventionale, cu pana la 30 la suta.

Sursa: Green Report
Web Analytics