INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Inatalatii fotovoltaice sum 1MW

-

Instalatii fotovoltaice sub 1 MW

Casa cu instalatie fotovoltaicaDin cauza destructurarii vietii economice, Guvernul a vizat amanarea la plata a unui numar de Certificate Verzi pentru energia eoliana, microhidrocentrale si energia fotovoltaica, incepand cu 1 ianuarie 2014, pana in martie 2017. Au fost luate in discutie si alte posibile masuri de limitare a capacitatii instalate a producatorilor de energie din resurse regenerabile, care ar avea insa efecte perturbatoare asupra pietei certificatelor verzi, in conditiile in care consumul de energie la nivel national a scazut semnificativ.

Din aceasta perspectiva, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei - ANRE incearca sa restabileasca echilibrul, din postura de arbitru al acestei industrii si aparator deopotriva al intereselor statului, dar si al investitorilor, care au creat locuri de munca si au introdus tehnologii de varf. Schemele de sprijin prin certificatele verzi implementate si in Romania, prezinta insa, dezavantajul de a se reflecta in factura energiei platite de consumatorul final, fie la nivel casnic, fie la nivel industrial, de catre marii producatori din industrie, ceea ce le diminueaza competitivitatea. Vicepresedintele ANRE, Emil Calota, considera ca in 2013 era necesara o corectie pentru stoparea supracompensarii si eliberarea consumatorului final de aceasta povara a implicarii in plata certificatelor verzi, in conditiile unor proiecte cu o rata de returnare a investitiilor de 37%.

In acest sens, ANRE propune abordarea unei noi metodologii pentru incurajarea microcapacitatilor de productie a energiei din resurse regenerabile (sub 1 Mw), bazate in principal pe cogenerare, energie geotermala si biomasa/biogas, destinate consumului local “cel mai bun motor de dezvoltare descentralizata”, dupa cum sustine Vicepresedintele ANRE, Emil Calota, eliberand astfel sistemul national de transport al energiei. Metodologia a fost aprobata de catre Agentia Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, iar pana la sfarsitul anului se asteapta promovarea legii si intrarea sa in vigoare.

Astfel, montarea pe acoperisul unor case, al blocurilor sau al sediilor de institutii a unor instalatii fotovoltaice cu capacitati de sub 1 MW va duce la economii substantiale la facturile de electricitate.

De asemenea, atat institutiile publice (spitale, scoli etc.), cat si fermele agricole si zootehnice de crestere a pasarilor si animalelor, dar si hotelurile sau pensiunile agroturistice din afara oraselor vor putea fi alimentate cu energia electrica de care au nevoie prin conectarea lor la instalatii mici de cogenerare.

CYCLON sustine propunerea ANRE, oferind consultanta, proiectare si montaj pentru Instalatii de Energie Regenerabila sub 1 MW (Sisteme fotovoltaice, Instalatii de producere si utilizare a biogazului, Centrale in Cogenerare – Trigenerare).

SOLICITA OFERTA

Web Analytics