INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Noul raport AIE afirma ca energia solara ar reprezenta 25 de procente din energia electrică globală pană in 2050

Agenţia Internaţionala pentru Energie (AIE)  a lansat două foi de parcurs privind industria solara.

Directorul executiv AIE Nobuo Tanaka a subliniat că energia solară ar putea reprezenta 20-25% din producţia de energie electrică la nivel mondial pană in 2050.

Aceste două foi de parcurs fac parte dintr-o serie care va acoperi un total de 19 tehnologii energetice .
Scopul lor este de a permite dezvoltarea tehnologiilor de energie pentru a obţine rapid un impuls de dezvoltare si pentru a face faţă provocărilor globale şi durabilităţii securitatii energetice.

Fiecare foaie de parcurs contine tinte tehnice, juridice, politice, economice şi organizaţionale,  aspectele legate de promovarea dezvoltării acestor tehnologii.

Foaia de parcurs dedicata energiei fotovoltaice subliniază faptul că această tehnologie este deja de incredere şi viabila comercial şi trebuie să fie susţinuta cu structuri politice de sprijin pe termen lung pentru a asigura punerea sa in aplicare.
 
Raportul constată că fotovoltaicul deţine potenţialul de a atinge paritatea competitiva cu alte forme de producere a energiei electrice pană in 2020 şi ar putea oferi 11% din producţia de energie electrică la nivel mondial pană in 2050.


Texas Southern University care urmează sa construiasca un proiect fotovoltaic care să fie amplasat la Universitatea Houston . Proiectul ar trebui să ajute dezvoltarea industriei fotovoltaice sa dobandească noi proiecte pentru a concura cu industria energetică.

sursa : http://www.esolarenergynews.com

mai 2010
Web Analytics