INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Panourile Solare, o Investitie sigura

In acest climat financiar neprielnic pe care multi dintre noi il traversam, oamenii se axeaza pe evitarea facturilor mari la utilitati si a altor cheltuieli neprevazute. In schimb, se pare ca lumea se indreapta spre un consum excesiv de gaz, ceea ce nu numai ca este daunator pentru mediu, dar este si mult mai putin eficient din punct de vedere financiar.
Cu toate acestea, in ceea ce priveste consumul de electricitate si gaz, cu facturi care cresc de la o luna la alta, se pare ca oamenii incep sa se indrepte din ce in ce mai mult spre abordari mai prietenoase cu mediul, care devin mai viabile pentru cetateanul de rand. In timp ce multa lume calca pe urmele celebritatilor si isi achizitioneaza masini “verzi” – un vehicul complet electric sau hibrid – altii gandesc in perspectiva si considera sursele regenerabile de energie o modalitate de a face economii semnificative de bani.
Una din optiunile pe care oamenii le iau des in calcul este instalarea unor panouri solare pe acoperisul locuintelor lor. Pentru ca panourile solare sa fie o investitie buna, trebuie ca inainte sa stiti daca locuinta este bine pozitionata pentru instalarea unui astfel de sistem. 
Mai intai, trebuie sa aveti o casa pe care aceste panouri sa poata fi instalate in pozitia corespunzatoare. Aceste panouri au, evident, nevoie de lumina solara adecvata si de o suprafata care sa nu fie niciodata umbrita de alte case sau de copaci. O casa trebuie sa mai aiba de asemenea si un acoperis indeajuns de rezistent incat sa suporte greutatea celulelor solare. 
Beneficiile sunt considerabile. In primul rand, faceti un lucru bun pentru mediul inconjurator. Panourile solare reduc emisiile de dioxid de carbon si elimina o tona din acest gaz pe celula, in fiecare an – adoptarea acestei metode pe scara larga ar avea cu siguranta un impact extraordinar. 
In al doilea rand, va veti reduce considerabil facturile la electricitate. Nimeni nu va va pune sa platiti pentru folosirea luminii soarelui. In timp ce investitia initiala pe care o faceti pentru achizitionarea unui panou solar nu este tocmai ieftina, va veti recupera banii investiti intr-un timp foarte scurt. 
Web Analytics