INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Pompe de caldura TONONFORTY

-

Pompe caldura TONONFORTY

Pompe de caldura TONONFORTY

Pompele de caldura TONONFORTY sunt pompe de caldura pentru incalzire, racire si producere apa calda menajera.

TONONFORTY este axata pe rezolvarea problemelor actuale: economisire de energie si protejarea mediului, prin utilizarea surselor regenerabile de energie pentru a contracara cresterea costurilor de energie pe baza de combustibil lichid. In primul rand, studiile TONONFORTY au dus la proiectarea de noi aparate pentru sisteme de incalzire si racire cu pompe de caldura aer-apa sau apa-apa, cum ar fi cele cu energie geotermala, considerate de catre autoritatile nationale a fi cea mai eficienta tehnologie disponibila in prezent pentru confort interior.

Dupa sursele de caldura folosite, pompele de caldura TononForty se impart in trei categorii: aer-apa, apa-apa si sol-apa.
Aerul este cea mai avantajoasa sursa de schimb atunci cand pompa de caldura este utilizata ca o sursa de racire, deoarece aerul din interiorul camerei pentru a fi incalzit la o temperatura mai mare decat aerul exterior.

Apa ca sursa de schimb garanteaza performanta pompei de caldura, fara a fi afectata de conditiile meteorologice de afara, dar necesita un cost suplimentar pentru sondele geotermale.

Solul ca sursa de schimb are avantajul de a trece prin schimbari de temperatura mai mici decat aerul. Tuburile, atunci cand sunt plasate orizontal, trebuie sa fie ingropate la o adancime minima de 2,5 ÷ 3m pentru a fi evitate variatiile de temperatura ale mediului ambiant. Dar daca tuburile sunt pozitionate vertical, acestea trebuie sa ajunga la o adancime de 10 m. In acest caz, solutia devine mai scumpa, chiar daca de obicei este mai performanta.

FISA PREZENTARE

SOLICITA OFERTA

Web Analytics