INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Prahova doreste modificarea legii energiilor regenerabile

Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova face demersuri pe langa Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), pentru modificarea legislatiei in sensul de a facilita unitatilor administrativ-teritoriale participarea la piata de energie electrica si de a beneficia de schema suport pentru productia de energie electrica din surse regenerabile, potrivit directorului Agentiei, Bogdan Potlogea, citat de Agerpres.

Masurile sunt in concordanta cu Carta verde pentru "Strategia europeana pentru energie durabila, competitiva si sigura" si sunt necesare in contextul implementarii strategiei de dezvoltare regionala durabila prin sprijinirea investitiilor pentru valorificarea resurselor regenerabile de energie. De asemenea, propunerile de modificari sunt in conformitate cu prevederile din cadrul Axei prioritare 4 "Cresterea eficientei energetice si nivelului de securitate al alimentarii cu energie, in contextul combaterii schimbarii climaterice" din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea competivitatii economice".

Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma, a declarat ca vineri s-a semnat autorizatia pentru primul parc de centrale eoliene din judet, in localitatea Calugareni. Acest lucru a fost posibil ca urmare a masuratorilor efectuate de aparatura canadiana, instalata in zona. In urma masuratorilor, s-a concluzionat ca "vantul din aceasta zona prezinta caracteristicile necesare pentru a se putea amplasa acest parc eolian, ce va include cinci centrale eoliene'', a mai precizat Cosma. Judetul Prahova este primul in care a functionat o centrala eoliana, inca din anul 2003, care deservea Parcul Industrial Ploiesti.

Sursa: Green Report
Web Analytics