INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Profitați de ultimele zile cu TVA redus la pompele de căldură

guvernul a anunțat cresterea TVA-ului

Profitați de ultimele zile cu TVA redus la pompele de căldură

În haosul actual legislativ cei care doresc să își instaleze pompe de căldură la un preț mai mic o mai pot face doar câteva zile. În data de 10 iulie 2023 prin Legea 216 s-a acordat facilitatea ca pentru pompele de căldură cumpărate și instalate persoanelor fizice TVA-ul să fie doar de 5%. Persoanele fizice interesate acum ar putea beneficia de ultimele zile ale acestei facilități.

În acepțiunea legislatorului când acesta se referă la o pompă de căldură el de fapt se referă la un sistem care include pompa de căldură și nu numai la ea. Conform legii este vorba despre un kit pompă de căldură - pompă de căldură aer-aer, aer-apă sau sol-apă, sisteme de fixare, sistem de control și automatizare, boiler, pompe, vas de expansiune, aerisitor automat, tubulatura și conectica pentru conectarea componentelor sistemului. Nu include tubulatura de conectare la radiatoare sau încălzire în pardoseală și nu include radiatoare.

Așa cum bine se poate observa este suficient să spunem că având în vedere valoarea unei pompe de căldură, care pornește de la 3-4 mii de euro la cele aer-aer, cele mai mici, până la valori de peste 10 mii de euro la pompele sol-apă, diferența de TVA aduce în buzunarul cumpărătorului o sumă de bani consistentă care poate însemna costul pentru o parte însemnată a restului instalației.

Pentru firme, TVA-ul continuă să fie de 19%, valoare spre care se va ajunge și la persoanele fizice prin noile modificări legislative pe care coaliția de guvernare deja le-a anunțat.

Puteți întreba despre o pompă de căldură aer-apă, reversibilă pentru încălzire, răcire și producție apă caldă menajeră Hitachi la telefonul 0744.501.001.

Pompa de caldura Hitachi reprezinta unul dintre cele cele mai economice sisteme de incalzire potrivite pentru toate tipurile de case; pompele de caldura aer-apa pot genera o cantitate importanta de energie cu un consum redus de curent electric.

Poate fi utilizat in asociere cu orice tip de sistem de incalzire cu agent termic apa: incalzirea prin pardoseala, calorifere, ventiloconvectoare, piscina sau impreuna cu alte surse de producere a agentului termic: cazane, panouri solare.

Nu uitați că firma CYCLON TECH asigură nu numai pompa de căldură dar și montajul și service-ul în garanție și postgaranție!

06.08.2023

Web Analytics