INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Programul Casa verde, demarat in doua saptamani

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat sambata, la Bistrita, ca programul "Casa verde" va demara in doua saptamani, dupa ce initial, in luna ianuarie, acesta a fost stopat, la scurt timp dupa anuntarea firmelor acreditate sa monteze panouri solare.

Potrivit lui Nemirschi, programul initiat de fostul guvern a fost oprit, deoarece nu i se parea normal ca, din cele peste o mie de firme care s-au inscris pe site-ul Ministerului Mediului, doar 360 sa fie acreditate sa execute aceste lucrari, in intreaga tara. Programul "Casa verde" va viza in special administratiile locale, care vor demara proiecte pentru asociatiile de locatari si pentru diverse institutii publice.

Licitatiile se vor derula prin procedurile normale de achizitie, acestea fiind deschise tuturor firmelor interesate. In acest an, Ministerul Mediului va aloca aproximativ 125 de milioane de euro pentru programul "Casa verde", prin care se vor monta sisteme de panouri solare, sisteme eoliene si de energie alternativa, ecologica si mai ieftina.

Ministrul Nicolae Nemirschi, aflat intr-o vizita de doua zile in judetul Bistrita-Nasaud, a participat, sambata, in municipiul Bistrita, la o intalnire cu autoritatile locale si oameni de afaceri. Programul vizitei s-a incheiat cu o actiune de ecologizare in Padurea Sigmirului, aflata la circa 10 kilometri distanta de Bistrita.

Aprilie 2009
Web Analytics