INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Sisteme Fotovoltaice

-

Sisteme Fotovoltaice

kit fotovoltaicSistemele Fotovoltaice sunt acele sisteme care capteaza energia solara cu ajutorul celulelor solare si o transforma in energie electrica. Mai multe celule solare legate in serie-paralel formeaza un panou fotovoltaic, iar mai multe panouri conectate la randul lor in serie - paralel formeaza sisteme fotovoltaice de puteri mai mari. Celulele solare sunt de mai multe tipuri: monocristaline, policristaline, amorfe, film subtire, etc.


Un Sistem Fotovoltaic este compus din:

  • Panouri fotovoltaice
  • Regulator incarcare
  • Invertor
  • Baterii (acumulatori)
  • Sisteme de fixareIn functie de racordarea la reteaua nationala de electricitate, sistemele fotovoltaice se impart in:

  1. Sisteme fotovoltaice tip insula – instalate la case de locuit/case de vacanţă care nu se pot racorda la reţeaua naţională de electricitate, sau la case “autonome”. Un astfel de sistem costă aproximativ dublu faţă de un sistem conectat la reţea, din acest motiv este recomandat in zone fără electricitate sau unde conectarea la reţea este foarte costisitoare. Avantajul acestor sisteme este faptul ca instalarea lor nu necesita autorizari, insa nu pot asigura energie pe tot parcursul anului, fapt ce necesita investitia intr-un alt generator de curent pe combustibil, care sa completeze necesarul de energie;
  2. Sisteme fotovoltaice conectate la retea – utilizabile la orice locuinţă care poate fi autorizată pentru conectare la reţea. Aceste sisteme prezinta mai multe avantaje, printre care amintim surplusul de electricitate produs la un moment dat, care este preluat de reţea, iar proprietarul primeste in schimb Certificate verzi, care pot fi ulterior valorificate, si costurile de instalare, care sunt mai reduse faţă de sistemele tip insulă. Pe de altă parte, aceste sisteme necesită autorizări şi contracte cu autorităţile din domeniu.

CYCLON asigura serviciile de Consultanta,Proiectare,Montaj,Probe si Punere in functiune

SOLICITA OFERTA

Web Analytics