INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Statii automate de dedurizare

Statiile automate de dedurizare a apei sistem dual, cu comanda de volum. Permit productia continua de apa dedurizata. Coloanele sunt regenerate alternativ, astfel incat permanent o coloana se afla in functiune si cealalta in regenerare sau stand-by.


Statiile de dedurizare din aceasta serie au debite de la 5,5 la 60 m3/h si capacitati ciclice de la 900 la 7200 m3x Fr. 


Funcţionarea statiilor este condusă de un dispozitiv de automatizare integrală, cu programator electronic cu microprocesor bazat pe măsurarea volumului de apă tratată. La atingerea unui volum prestabilit, incepe regenerarea coloanei aflate pană atunci in funcţiune şi, in acelaşi timp, intră in funcţiune coloana care era in stand-by. Programatorul actioneaza pe baza semnalelor transmise de catre un debitmetru cu emitator de impulsuri si afişează cantitatea de apă tratată şi care coloană este in funcţiune.


Toate materialele utilizate sunt netoxice si potrivite pentru contactul cu apa potabila: coloanele cu masa cationica sunt realizate din otel carbon (acoperite la interior cu rasini epoxidice si la exterior cu un strat de vopsea poliuretanica anti-acizi, ambele aplicate ulterior sablarii), coloanele includ sistemul de distributie cu difuzoare din polipropilena, guri de vizitare si manometre de control. Masa de schimb ionic are o capacitate de schimb ridicata si este specifica pentru uz alimentar, fiind asezata pe un strat de nisip cuartos. Rezervorul de saramura este din material plastic antisoc si include gratarul de separare, teaca de protectie si vana cu plutitor. Aspiratia saramurii se realizeaza prin intermediul unor injectoare montate in vanele de comanda a regenerarii.


Automatizarea include :

AM DUPLEX: 2 vane automate monobloc de comandă, din ABS, montate lateral Programator electronic cu microprocesor pentru comanda regenerarii, alimentat la tensiune joasa (12V) prin intermediul unui transformator incorporat. Programatorul este prevazut cu o baterie tampon ce permite retinerea programarilor facute chiar si in cazul unor caderi de tensiune.
AM/D DUPLEX: 2 grupuri de cate 6 vane cu membrana, cu corp din fonta, cu comanda hidropneumatica Programator electronic cu microprocesor pentru comanda regenerarii, alimentat la tensiune joasa (12V) prin intermediul unui transformator incorporat. Programatorul este prevazut cu o baterie tampon ce permite retinerea programarilor facute chiar si in cazul unor caderi de tensiune.

Regenerarea răşinilor poate fi comandată fie automat (in funcţie de volum) fie manual, prin simpla apăsare a butonului "MANUAL REGEN" situat pe programator. Regenerarea are loc intotdeauna la coloana care se află in funcţiune, făcandu-se automat trecerea pe a doua coloană.Sunt ideale pentru instalatii care includ boilere pentru preparare apa calda menajera, cazane de apa calda si apa fierbinte, cazane de abur.Web Analytics