INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

UE isi mentine tinta de reducere a emisiilor

Ministrii mediului din tarile Uniunii Europene nu au ajuns la un acord in privinta maririi procentului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera pana la 30%, la finalul summitului informal de la Sevilla, la care a participat si ministrul roman al mediului Laszlo Borbely, transmite Earth Times.

Potrivit acordului incheiat la finalul summitului climatic din decembrie de la Copenhaga, statele lumii trebuie sa includa in document, pana la 31 ianuarie, cifre exacte in legatura cu procentul cu care trebuie reduse emisiile de CO2 la nivel global.

Statele europene au hotarat deja sa isi reduca emisiile cu 20% pana in 2020, fata de nivelul inregistrat in 1990, dar au anuntat ca vor mari procentul in cazul in care se ajunge la un astfel de acord la nivel global. Cu toate acestea, tari ca Marea Britanie si Olanda cer acum ca tinta sa fie stabilita la 30% independent de decizia statelor din afara UE. Totusi, tari ca Polonia si Italia solicita ca orice referinta la tinta de reducere a emisiilor sa fie evitata.

Reuniunea informala a ministrilor mediului de la Sevilla s-a desfasurat sub conducerea presedintiei spaniole a Uniunii Europene.
Web Analytics