INTEGRATOR SISTEME SI INSTALATII CU EFICIENTA ENERGETICA RIDICATA

Ulei diatermic

Uleiul diatermic este utilizat pentru umplerea instalatiilor de transfer de caldura, caracterizat printr-o stabilitate la oxidare si o rezistenta la descompunere termica deosebite.
Aceste particularitati  sunt conferite de natura uleiului de baza  parafinic atent selctionat si inalt rafinat.


Caracteristici (valori tipice)

Vscozitate cinematica la 100C mm/s * 5,31
Viscozitate cinematica la  40C mm/s * 29,5
Indice de viscozitate - 113
Punct de inflamabilitate  COC ** C 215
Punct de curgere C -10
Densitate la 15 C kg/l 0,865
Notă:  (*) 1 mm/s = 1 cSt (centi Stokes); COC - Cleveland Open Cup (vas deschis)


Proprietati şi performante

- Calitatea deosebita a uleiului asigura o rezistenta ridicata la degradarea termica datorata utilizarii uleiului la temperaturi inalte, prevenind astfel formarea de depuneri  carbonoase si slam.
- Uleiul de baza parafinic utilizat la formularea uleiului diatermic, supus unei inalte rafinari,  dobandeste  proprietati bune de dezemulsionare si de degajare a aerului , asigurand astfel  functionarea optima a instalatiei de transfer termic, prin preintampinarea formarii de vapori si bule de aer in punctele fierbinti ale instalatiei.
- Pe durata serviciului, caracteristicile de transfer termic ale  uleiului diatermic raman practic constante datorita rezistentei deosebite la oxidare si a stabilitatii la temperaturi ridicate.


Utilizari

poate fi folosit in instalatii de tip " deschis " sau  " inchis ":
- temperatura maxima la iesirea din incalzitor:  315C
- temperatura maxima la peretele incalzitorului:350C
   

Conditii de operare

La pornirea unei instalatii noi, sau la repornirea unei instalatii dupa revizie, ca si  in cazul functionarii neconforme la temperatura de regim datorita prezentei umiditatii in ulei, se va  functiona un timp la o temperatura de circa 100C, pentru eliminarea apei si umezelii, dupa care se ridica temperatura la valoarea de operare.

 

 

Web Analytics